Новини / Світ моди

Рекордсмени: 5 фільмів, які зібрали найбільше нагород «Оскар»

«Оскар» — найвища нагорода у кіносвіті. Тож, творці фільмів, які отримали премію хоча б в одній номінації, точно можуть собою пишатися. Однак, є й стрічки, які свого часу викликали фурор та зібрали рекордну кількість нагород від престижної кінопремії. Сьогодні розповідаємо саме про такі і пропонуємо вам переглянути їх напередодні 95-ї церемонії «Оскар».

«Бен-Гур» (1959) — 11 нагород

Епічний фільм про захоплення Римською імперією Іудеї та ворожнечу колишніх друзів — громадянина Іудеї Бен-Гура та римського трибуна та полководця Мессалія — зібрала 11 премій «Оскар». Кінострічка перемогла у номінаціях «Найкращий фільм», «Найкраща чоловіча роль», «Найкраща чоловіча роль другого плану», «Найкраща режисерська робота». Також відзначили музику, операторську роботу, роботу художника-постановника, монтаж і не тільки.

«Титанік» (1997) — 11 нагород

Легендарний «Титанік» про кохання Джека і Розі, який, здається, дивився кожен, теж свого часу став зіркою «Оскару». Фільм-катастрофа, який ми, втім, любимо більшою мірою за романтичну лінію, відзначили у номінаціях «Найкращий фільм», «Найкраща жіноча роль», «Найкраща жіноча роль другого плану», «Найкраща режисерська робота», «Найкраща музика до фільму», «Найкращий дизайн костюмів» і не тільки.

«Володар перснів: Повернення короля» (2003) — 11 нагород

Третій фільм із культової кінотрилогії «Володар перснів», що розповідає про завершення Третьої Епохи Середзем`я і початок Четвертої, справив враження на Кіноакадемію. «Найкращий фільм», «Найкраща режисерська робота», «Найкраща музика до фільму», «Найкращий дизайн костюмів», «Найкращі візуальні ефекти», «Найкращий грим», «Найкращий адаптований сценарій» — це далеко не всі нагороди, які зібрало легендарне пригодницьке фентезі.

«Вестсайдська історія» (1961) — 10 нагород  

Драматична історія кохання американських Ромео і Джульєтти, які не можуть бути разом через зв`язки із ворогуючими вуличними бандами в Вестсайді 1950х-років. У скарбничці фільму — перемоги у номінаціях «Найкращий фільм», «Найкраща жіноча роль другого плану», «Найкраща чоловіча роль другого плану», «Найкраща режисерська робота», «Найкраща операторська робота», «Найкращий адаптований сценарій» і не тільки.

«Останній імператор» (1987) — 9 нагород  

Біографічна драма про імператора Китаю Пуї, якому передали трон, коли йому було всього 3 роки. Кінострічка здобула нагороди у номінаціях «Найкращий фільм», «Найкраща режисерська робота», «Найкраща операторська робота». Окрім цього, Кіноакадемія відзначила костюми, роботу художника-постановника, монтаж, звук, сценарій та музику.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *