Новини / Світ моди

У вішлист: колекція ялинкових куль за мотивами творчості Казимира Малевича

Львівський бренд «Ґроно» презентував серію ялинкових куль за мотивами творчості Казимира Малевича. Першочергова ціль — розповісти українцям про те, чому Малевич — наш.

Всього до колекції увійшло 8 ялинкових куль. Вони складені у 2 подарункових набори — «Супрематизм» та «Українське село». Кожна ялинкова прикраса відтворює окремі фрагменти картин Малевича: частина з них навіяна спогадами про українське село, усі інші виконані у дусі супрематизму — напряму, який у мистецтві, власне, і започаткував Малевич.

Як відомо, митець вважав себе українцем і протягом усього життя стверджував, що саме село сформувало його художнє бачення світу. Сільська естетика криється у лаконічних лініях та геометричних орнаментах та, на думку деяких дослідників, має схожість із розписами подільських хат і писанок.  

«Наші кулі — це наш маніфест. Сьогодні, як ніколи, важливо позбутися неприємного маркування наших митців як «радянських» чи «російських» і допомогти вписати ім`я Малевича саме в українську історію. Чому б не спробувати це зробити з допомогою домашнього декору чи навіть ялинкових прикрас? Сподіваємось, такі кулі на вашій цьогорічній ялинці стануть своєрідним нагадуванням про багатогранність української культури», — розповідає засновниця бренду Юлія Стрипа.

Усі кулі виготовлені з видувного скла, розписані вручну та упаковані в чорну подарункову коробку з концептуальним відсиланням до «Чорного квадрата». 


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *