Новини / Світ моди

5 лайфхаків догляду за волоссям у холодний сезон

З настанням зими ми повинні більш виважено підходити до вибору правил догляду за волоссям і шкірою голови, якщо є мета зберегти їх здоровими. Сьогодні ми розглянемо правила збереження балансу здорового волосся в морозну та вітряну пору. Безумовно, перша і головна проблема, що виникає взимку, — тьмяність, статика, сухість та ламкість волосся. Локони в холод дуже швидко втрачають вологу і стають непривабливими через центральне опалення і перепади температур.

Розглянемо правила догляду за локонами, без яких не обійтися в холодний сезон:

1. У жодному разі не виходьте з дому з вологим волоссям! Структура вологого волосся більш вразлива, ніж сухого. Замерзання вологи у волоссі неодмінно призведе до пошкодження волосся і посіченим кінчикам. Тому фен та термозахисні засоби мають стати вашими вірними супутниками у зимовий період.

2. Мийте голову теплою, а не гарячою водою. Після холодної вулиці завжди хочеться поніжитися в теплій ванні, але не забувайте, що занадто гаряча вода негативно впливає на стан вашого волосся та шкіри. Шкіра голови стає більш жирною, а волосся втрачає свій колір і стає сухим.

3. Пам`ятайте: красиве волосся = здорова шкіра голови. У холоди рекомендується робити пілінг для шкіри голови на основі олії чайного дерева або морських водоростей — він чудово заспокоює шкіру та зволожує її.

Також пілінги дозволяють прибрати ороговілий шар на шкірі, що забезпечує не тільки відчуття свіжості, але також прискорене зростання волосся.

4. У холодний сезон структура волосся сильно послаблюється через вплив зовнішніх агресивних факторів. Тому не забувайте використовувати інтенсивні маски для волосся: це дуже дієвий та ефективний спосіб оздоровити волосся менш ніж за 20 хвилин. Але не плутайте маски та кондиціонери: це зовсім різні продукти, і вони не можуть бути взаємозамінними!

Використовуйте маску на добре віджате рушником волосся: нанесіть її на локони, змийте, акуратно промокніть знову пасма рушником і нанесіть на 1-2 хвилини кондиціонер.

5. Від електризації локонів вас врятують незмивні флюїди, креми, спреї та олії для волосся. Ці продукти усувають надмірну пухнастість і статику, а полотно волосся стає м`яким і шовковистим.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *