Новини / Світ моди

Модний зимовий сніданок: яблучний крамбл із корицею

Сьогодні ми приготуємо модний та дуже ситний сніданок, який чудово зігріває та заряджає бадьорістю на весь день. Рецептом смачного сніданку для холодного зимового сезону поділився відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко.

«Сьогодні я пропоную рецепт національної страви Великої Британії. Готувати його просто і досить швидко. Крамбл — розсипчастий пиріг, який ми доповнимо дивовижною яблучною начинкою. Оскільки головний інгредієнт у нас — яблуко, я вирішив наситити його смаком і додав яблучний сидр. Уявляєте, скільки яблук отримаємо в одному пирозі? Впевнений, що цей яблучний крамбл стане вашим улюбленим сніданком», — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати яблучний крамбл

Інгредієнти:

500 г яблук (очищених)

200 мл сидру

100 г цукру

1 лимон (сік та цедра)

30 г вершкового масла (і для змащування форми)

150 г вівсяних пластівців

100 г пшеничного борошна

1 яйце

30 мл води

1 щіпка кориці

1 щіпка солі

Очистить 500 г яблук і наріжте великими кубиками. Обсмажте на сковороді на середньому вогні зі 100 г цукру та 30 г вершкового масла, поки яблука не стануть злегка м`якими.

Коли рідина від яблук почне випаровуватися, додайте 200 мл сидру, цедру та сік одного лимона та щіпку кориці. Уваріть рідину, щоб яблука стали дуже м`якими.

У мисці змішайте 100 г борошна, 150 г пластівців і дрібку солі. В окремій місткості розбовтайте 30 мл води з одним яйцем. З`єднайте ці дві суміші та вимісіть до отримання однорідної маси, схожої на тісто пісочне (вівсяна крихта).

Змастіть форму вершковим маслом, викладіть яблука, посипте вівсяною крихтою. Запікайте при температурі 180 градусів 15 хвилин або поки пластівці не набудуть золотистого відтінку.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *