Новини / Світ моди

Культура (не) поза політикою: що варто знати про грузинський Culture Week Tbilisi

У травні Грузія провела Culture Week Tbilisi — подію, яка поєднує мистецтво, перформанс та моду. Захід організували у Factory Tbilisi — колишній фабриці Coca-Cola, яку переосмислили як культурний центр. 

На Culture Week Tbilisi молодь продемонструвала, наскільки культура тісно пов’язана з політикою. Подія стала закликом до діалогу про мистецтво та ширші суспільні проблеми. Вона також підкреслила напругу між самовираженням і політичними реаліями.

Подія розгорнулася на тлі протестів, цього разу пов’язаних із законопроєктом «Про прозорість іноземного впливу». Згідно з ним, неурядові організації та ЗМІ, у яких закордонне фінансування становить понад 20% річного доходу, мають реєструватися як «організації, що висловлюють інтереси іноземної сили». Громадяни Грузії вбачають в такому законопроєкті загрозу свободі слова та євроінтеграції країни. 

«Це контекст, у якому розвинувся Culture Week, і значення кожної виставки та роботи митця збільшилося — вийшло далі, ніж початковий задум, і стало власним протестом на захист права говорити, творити та створювати історії без будь-якого контролю», — підкреслює видання Metal.

На Factory Tbilisi митці презентували інсталяції, фотопроєкти, роботи зі скульптури та живопису.

Модні покази в межах події відтворили стан країни та відчуття, які креативна індустрія має в цей складний час. 

У ексклюзивному фоторепортажі від Лізи Приходько ELLE ділиться, яким був Culture Week Tbilisi.

Aka Prodiashvili

Berhasm

Djaba Diassamidze

Dzhaba Kurtishvili

House of Jesus Star

Situationist

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *