Новини / Світ моди

Як провести відпустку зі своїм бойфрендом і не вбити одне одного

У сезон відпусток закохані мріють вирватися з задушливого мегаполіса частіше, ніж звичайно. З цього приводу Олена Бабіцька вирішила поміркувати, як зробити спільну подорож максимально приємною і безболісною для двох, і написала 5 правил спільної відпустки, в ході якої вам не захочеться вбити свого навіть дуже улюбленого партнера — явище насправді не таке рідкісне.

Знайдіть ідеальну локацію

Попри те, що правило про пошук ідеальної країни чи конкретного місця, де буде комфортно вам двом, звучить дещо утопічно, це працює. Йдеться зовсім не про те, що якщо ви любите морський відпочинок, а ваш чоловік — альпініст зі стажем, ваша пара щоразу вирушатиме на море. Якщо ваші travel-мрії зовсім різні, встановіть правило: цього літа ви їдете, наприклад, на Сицилію, а наступного — вирушаєте в піший гірський похід альпійськими схилами. І нічиї інтереси не залишилися розтоптаними.

Врахуйте побажання

Навіть якщо — бінго! — ви поїхали до міста, потрапити в яке багато років мріяли обидва — і в цьому ідеальному світі можуть виникнути труднощі. Не повірите, але є люди, які, бувши в Парижі, жодного разу не наблизилися до Ейфелевої вежі, воліючи милуватися нею на відстані, запевняючи, що велике бачиться здалеку. Тобто навіть якщо вам пощастило мріяти про ті самі міста (звучить прямо як фраза з пісні про любов), цілком може виявитися, що вам у них можуть бути цікаві зовсім протилежні речі. Озвучте один одному свої очікування та уподобання ДО того, як з`ясується, що вам немає справи до багатогодинного споглядання картин фламандських майстрів, а ось вистояти гігантську чергу за макарунами в кондитерській Laduree ви готові.

Обговоріть режим

Якщо ви звикли прокидатися не раніше 9.00, а ваш чоловік допиває друге еспресо вже о 7.00 — на відпочинку при невмілому розкладі це може стати проблемою. Наприклад, коханому не захочеться витрачати час на сон в ім`я того, щоб побачити якнайбільше експонатів у музеях Парижа, а ви запевнятимете — щоб не спати на ходу біля Мони Лізи, вам потрібен повноцінний сон. Щоб усім у цій ситуації було комфортно, домовтеся так: він обирає ті локації, до яких ви більш-менш байдужі (при цьому ви, як охочий довше поспати, не повинні намагатися побачити все за один раз), і вирушає туди зранку, а ви відсипаєтеся і приєднуєтеся до нього трохи пізніше. Те саме правило працює в тому випадку, якщо ви жайворонок. Головне — не варто збиратися настільки голосно, що ваш чоловік хоч-не-хоч змушений буде прокинутися одночасно з вами. І всі при цьому будуть щасливими.

Призначте шеф-кухаря

Якщо у вашій парі в домашній обстановці приготуванням скрамблів та какао на сніданок, а також ризотто на вечерю займається хтось один — буде нечесно, якщо те саме продовжиться під час подорожі. Час, витрачений кимось на, здавалося б, банальний ритуал — приготування крем-супу на обід, на тлі знаменитого лондонського колеса огляду, що маячить за вікном, стане каменем спотикання, невдоволення та сварок. Воно вам треба? Якщо у вас немає можливості кожен прийом їжі здійснювати в місцевих ресторанчиках — призначте шеф-кухаря та його помічника, який виконуватиме рутинні обов`язки на кухні: помити фрукти, нарізати спаржу, очистити часник, охолодити ігристе і таке інше.

Будьте готові

Будьте готові до того, що ваші проведені за рік домовленості, складені з урахуванням побажань двох маршрутів та навіть біоритми, дадуть збій. Наприклад, ви проспите і запізнитеся на поїзд і мальовниче містечко, де хотіли провести на романтичний вікенд або виявиться, що музей закрили на реставрацію, або плита в знятій на Airbnb квартирі вийде з ладу.

Словом, у незнайомому — втім, як і в будь-якому іншому місті, все може піти шкереберть. Але, погодьтеся: зробити з планів, що руйнуються, трагедію в місті мрії набагато простіше — адже ви ТАК довго про це мріяли, а тут таке! Тому, якщо ваші плани на день раптом обрушилися, не дозволяйте злості зіпсувати собі всю подорож.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *