Новини / Світ моди

Бунтівне нічне життя Парижу в колекції Maison Margiela Haute Couture Spring 2024

У темній задимленій таверні з голими дошками підлоги й дерев’яними столиками, які у звичайних обставинах гнуться від виставлених напоїв, десь під мостом Александра III зародився справжній кутюр від Maison Margiela. Коли на Париж упали сутінки, дизайнер Джон Гальяно своєю новою колекцією Haute Couture переніс глядачів до світу драми в атмосфері нуару. Він немовби занурив гостей у химерне театральне дійство, відкриваючи потаємне нічне життя столиці. 

Якщо попередні лінійки, які ми бачили впродовж Тижня високої моди, вирізнялися різноманітними деталями, але все одно були доволі практичними, то Maison Margiela, беззаперечно, перетворив моду на справжнє мистецтво, якого ми не бачили більше ніде. Викривлені силуети, гіпервузькі талії, м’які вигини стегон і прозорі тканини стали головними елементами цьогорічної колекції. Кожен образ демонстрував різні характери й розкривав публіці бунтівних персонажів, що ніби й справді вийшли з якоїсь стрічки 30-х років. Воно й не дивно, адже джерелом натхнення для Джона Гальяно послугували світлини Брассаї — угорсько-французького фотографа, який відтворював міське життя Парижу з усіма його мешканцями у першій половині XX століття.

Найважливішою деталлю лінійки, що пронизувала кожне вбрання, став вікторіанський корсет, який максимально затягували на моделях, щоб відтворити неприродні силуети пісочного годинника. Мереживні сукні, що облягали фігуру, криноліни, спідниці максі у формі рибки, напівпрозоре вбрання з імітацією мазків фарби та довгі рукавички створювали провокативні розкішні образи, у яких хотілося довго розглядати кожну деталь. Особливої атмосфери також додавала театралізована хода моделей і грим, що імітував глянцеві маски, наче в ляльок. 

Останньою на подіум вийшла акторка Гвендолін Крісті, яку ми неодноразово бачили в серіалах «Гра престолів» і «Венздей» чи франшизах «Голодні ігри» та «Зоряні війни». Зірка постала в образі зі смугастого корсета, пишної спідниці, прозорої накидки й довгих білих рукавичок. 

Уся колекція несла відвертий і бунтівний настрій та, безперечно, стала незабутнім завершенням Тижня високої моди в Парижі.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *