Новини / Світ моди

15 способів схуднути без дієт і спортзалу

Схуднути без обмежень у раціоні, дієт і регулярного відвідування спортзалу — мрія мільйонів дівчат по всьому світу. Насправді домогтися цього результату легше, ніж може здатися, на перший погляд.

Instagram: @frida_aasen

15 способів схуднути без дієт і спортзалу

1. Виробіть звичку щось робити щодня

Якщо дисципліна — не ваша сильна сторона, і ви тим паче не «жайворонок», то ранкові тренування поки що варто відкласти. Для початку привчіть себе просто вставати на годину раніше і займатися справами по дому або готувати сніданок. Через кілька тижнів, коли ваше тіло звикне до такого режиму, почніть поступово прищеплювати любов до спорту.

2. Гуляйте під час телефонних розмов

Використовуйте з користю кожну хвилину. Не сидіть на місці під час телефонної розмови з мамою чи подругою: вийдіть на вулицю або просто походіть кімнатою. І мама рада, і ногам приємно.

3. Швидкі вуглеводи за 30 хвилин до тренування

Тут, напевно, дієтологи посперечалися б, але те, що прості вуглеводи швидко засвоюються і моментально «заправляють» організм енергією — це факт. Тож якщо вже жити не можете без цукерки або круасана, то з`їжте їх за пів години до тренування. Але ніяк не на ніч!

4. Ведіть календар

Ставте прості цілі, наприклад, гуляти по 20 хвилин на день, і відзначайте дні, коли ви успішно впоралися із завданням. Якщо ви серйозно поставитеся і будете виконувати заплановане протягом місяця, врешті-решт, це стане звичкою і ваш організм сам почне проситися на вулицю.

5. Не хочете вставати з дивана — не вставайте

Необов`язково виходити з дому, щоб займатися спортом. Є безліч вправ, які можна робити у себе у вітальні та не витрачати час на поїздку до спортзалу.

6. Створіть класну музичну добірку

Згідно з результатами різних досліджень, музика дійсно здатна змінити реакцію людини на втому навіть під час виснажливого фізичного навантаження, наприклад, пробіжки. Тож знайдіть час і сформуйте таки пару-трійку плейлистів з підбадьорливою музикою. І щоразу, коли сили будуть під кінець, вставляйте навушники у вуха!

7. Всього 10 віджимань на день!

Багато хто звик вважати, що потрібно робити все й одразу. Але це не завжди ефективно. Якщо на день ви відіжметеся або покачаєте прес лише 10 разів, ви станете сильнішими та витривалішими та зможете збільшити кількість вправ у найкоротші терміни.

8. Підпишіться на правильних людей

Іноді, все що потрібно — це нагадування про те, що ваші цілі досяжні. Підписавшись на людей, які надихають вести активний спосіб життя, як-от Кайла Ітсінес, Місті Коупленд, Двейн Джонсон, відомий під псевдонімом Скеля, і Джессамін Стенлі, ви гарантовано отримуватимете чарівний пендель щодня.

Instagram: @kayla_itsines

9. Вимикайте всі гаджети за годину до сну

Відкладіть убік телефон і комп`ютер за годину до того, як ви плануєте лягти спати. Повірте, це непросто, але життєво необхідно!

10. Не змушуйте себе робити те, що ви ненавидите

Якщо ви не любите бігати — не бігайте. Не робіть нічого, що вам неприємно. В іншому випадку ви просто зненавидите спорт і ніколи більше не повернетеся до нього. Замість того, щоб змушувати себе двічі на тиждень бігати, спробуйте зайнятися чимось дійсно приємним для вас. Наприклад, катайтеся на велосипеді в парку, почніть ходити в походи або частіше вигулюйте собаку. Якщо ви насправді отримуєте задоволення, ваш мозок асоціює таке заняття з позитивними моментами та цілком очевидно, що в майбутньому ви повторите це.

11. Переконайтеся, що купуєте зручне взуття, а не модне

Мозолі та рани ще нікого не робили щасливими. Тільки у відповідному взутті ви зрозумієте різницю між приємним і болісним тренуванням. Купуючи кросівки, пам`ятайте, що різні моделі підходять для різного виду тренувань, і ваш вибір має залежати від багатьох речей, включно з кількістю потрібних вам подушок, ступенем пронації стопи та стійкості.

12. Пийте зелений чай або каву протягом дня

Зелений чай або кава в розумних межах дасть вам більше енергії, що, своєю чергою, знизить імовірність того, що наприкінці робочого дня ви залишитеся без сил. А отже, ввечері ви знайдете час на тренування!

13. Не зупиняйтеся

Навіть коли втомилися. Не має значення ні швидкість, ні те, що ви робите. Головне, не стояти на місці. Немає сил більше бігти? Перейдіть на крок і рухайтеся далі.

14. Відпочивайте

Усім потрібен відпочинок, навіть чемпіонам. Бо організму потрібен час на відновлення м`язів, суглобів і сухожиль.

15. Обирайте більш активне заняття

Ходіть пішки сходами, вийдіть по каву до сусідньої кав`ярні або встаньте і вимкніть телевізор, а не просіть зробити це того, хто живе з вами. Хоча ці речі можуть здатися незначними та непов`язаними, вони насправді допоможуть вам виробити в собі звичку жити активніше.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *