Новини / Світ моди

Український институт та «ООН Жінки в Україні» вручать премію Women in Arts. The Resistance

7 березня Український інститут та організація «ООН Жінки в Україні» назвуть імена лавреаток премії Women in Arts. The Resistance. Також під час церемонії відбудеться прем’єра жіночого маніфесту, створеного у співпраці з музичним каналом MEGOGO LIVE. Його мета — підкреслити силу та внесок українських жінок у культуру, зокрема й у часи повномасштабного вторгнення.

Джамала

Instagram: @jamalajaaa

Цьогорічна премія Women in Arts. The Resistance відбудеться під гаслом «Вогонь запеклих не пече» та стане особливою, оскільки охоплює два попередні роки. У 2022 році церемонія не відбулась через початок повномасштабного вторгнення, відтак Women in Arts 2023 набула нового сенсу, що закладено у назві The Resistance та в айдентиці премії, елементи якої символізують опір.

Номінантки премії у восьми категоріях

Жінки у візуальному мистецтві: Алевтина Кахідзе, Катерина Лисовенко, Леся Хоменко, Альбіна Ялоза.

Жінки в музиці: Джамала, Алла Загайкевич, Марина Круть (KRUTЬ), Людмила Монастирська.

Жінки в театрі: Оксана Дмитрієва, Ніна Захоженко, Марина Кошкіна, Роза Саркісян, Оксана Черкашина.

Жінки в кіно: Марина Ер Горбач, Аліна Горлова, Катерина Горностай, Надія Парфан, Оксана Черкашина.

Жінки в літературі: Вікторія Амеліна, Галина Крук, Тетяна Малярчук, Ярина Чорногуз, Любов Якимчук.

Жінки в культурному менеджменті: Дар’я Бассель, Юлія Ваганова, Ольга Вієру, Олена Гончарук, Єлизавета Герман і Марія Ланько.

Жінки в культурній журналістиці, критиці та дослідженнях: Катерина Ботанова, Юлія Манукян, Тетяна Огаркова, Анастасія Платонова, Ярина Цимбал.

Особлива відзнака (Special mention) — жінки, які не є професійними мисткинями, але зробили важливий внесок в українську культуру (вручається з 2021 року).

Ярина Чорногуз

Instagram: @yara_chornohuz

Кандидатки премії Women In Arts оцінюються профільними експертами та експертками відповідної сфери. Головними вимогами до конкурсанток є професійні досягнення, репутація, інноваційність та національне чи міжнародне визнання. До оцінки запрошуються експертна рада та журі, які є професіоналами та професіоналками в своїй категорії оцінки, представниками державного сектору і незалежних інституцій. Зі списком експертної ради та журі можна ознайомитись за посиланням

Ще одна особливість цьогорічної премії — додатковий критерій відбору «внесок у перемогу», що враховує діяльність у військовій, волонтерській, культурній чи будь-якій іншій сферах, що безпосередньо наближає перемогу України. 

Марина Круть

Instagram: @bandura_krut

Women in Arts — незалежна премія, заснована у 2019 році Українським інститутом та організацією «ООН Жінки в Україні» у рамках руху солідарності за ґендерну рівність HeForShe. Мета премії — звернути увагу на досягнення жінок, які працюють у сферах культури та мистецтва.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *