Новини / Світ моди

5 фільмів, дія яких відбувається за один день

Деякі фільми охоплюють життя декількох поколінь однієї родини, а сюжет інших зосереджений на обмеженому проміжку часу та подіях, які трапляються тут і зараз. Такі кінострічки переважно відзначаються високою напругою, яка компенсує відсутність динамічності, акцентом на внутрішніх переживаннях та діалогах й ефектом присутності, що дозволяє глядачу відчути себе безпосереднім учасником подій. У нашій сьогоднішній добірці — фільми, дія яких відбувається за один день. Від страшних злочинів до кохання на все життя — впевнені, ви здивуєтеся тому, як багато всього може статися за такий короткий проміжок часу!

«Ідеальні незнайомці»

Друзі, які знають одне одного багато років і, здавалося б, не мають жодних секретів, вирішують пограти за вечерею у гру — всі присутні повинні покласти свої телефони в центр столу, а всі дзвінки та повідомлення стануть надбанням громадськості. Зовсім скоро невинна гра переростає у серію викриттів. Гру можна зупинити, проте ті, чиї таємниці вже розкрилися, наполягають на продовженні.

«Мерзенна вісімка»

Мисливець за головами, його полонянка — злочинниця, засуджена до страти, і ще кілька незнайомців, яких вони зустрічають дорогою, зупиняються в старій таверні, де планують перечекати сильну сніжну бурю. Та вони не перші, хто зупинився в цьому місці, — тут вже сховалися від негоди ковбой, мексиканець, француз, генерал та шериф. Чи всі вони насправді ті, за кого себе видають?

«Мотузка»

Легендарний режисер Альфред Хічкок — майстер фільмів з напруженим сюжетом, і «Мотузка» — не виняток. Двоє чоловіків, які хотіли відчути на собі те, що відчувають вбивці після злочину, вбивають свого приятеля за допомогою мотузки. Вони ховають тіло у скрині, на якій потім накривають стіл, та влаштовують у квартирі вечірку. Серед запрошених — близькі люди загиблого. Чи вдасться їм дізнатися правду?

«До сходу сонця»

Романтичний кінофільм 1995 року режисера Річарда Лінклейтера. Молоді американець Джессі та француженка Селін зустрічаються в поїзді й вже за декілька хвилин вирішують зійти у Відні, щоб провести разом всього один день. Чи зможуть вони розлучитися зі сходом сонця? Чи може їхнє знайомство перерости у щось більше? Відповідь можна знайти у продовженні фільму під назвою «Перед заходом сонця», яке вийшло через дев`ять років.

«Осло, 31 серпня»

У центрі сюжету норвезької драми режисера Йоахіма Трієра — один день з життя колишнього наркомана Андерса, який проходить лікування в реабілітаційній клініці. Замість того, аби вирушити на співбесіду, куди його відпустили з закладу, він гуляє вулицями Осло, зустрічається зі старими знайомими, думає про власне життя, шкодує за втраченими роками та наважується на відчайдушний крок.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *