Новини / Світ моди

12 кінопрем’єр листопада, на які ми чекаємо з нетерпінням

Останній місяць осені потішить кіноманів гучними новинками. Так, у листопаді ми побачимо на великих екранах України документальний фільм режисера Сергія Буковського «Іван і Марта» про стосунки літературознавця, публіциста і шістдесятника Івана Дзюби та його дружини Марти, епічну історію про тернистий шлях Бонапарта до влади з Хоакіном Феніксом в головній ролі, трагікомедію «Опале листя», яку Фінляндія висунула на здобуття премії «Оскар» у категорії «Найкращий міжнародний фільм», і не тільки.

Які ще фільми варто подивитися в кіно у  листопаді? Розповідаємо у нашому матеріалі.

«Королівство тварин»

Прем`єра: 2 листопада

2 листопада на великі екрани українських кінотеатрів вийде фантастична пригодницька картина «Королівство тварин». Головну роль у стрічці виконав Ромен Дюріс — лауреат премій «Кришталевий глобус» і «Люм`єр», відомий українським глядачам за фільмами «Три мушкетери: д`Артаньян» та «Ейфель».

За сюжетом картини світ охоплює хвиля мутацій, які перетворюють звичайних людей на тварин. Головний герой на ім’я Франсуа робить усе, щоб урятувати свою дружину, яка зазнала впливу цього таємничого явища. Поки навколо з’являються нові істоти, Франсуа та його 16-річний син вирушають на пошуки матері, що змінять їхні життя назавжди. Окрім Ромена Дюріса у стрічці також знялися Поль Кірхер та Адель Екзаркопулос («Життя Адель»).

«На Адаманті»

Прем`єра: 2 листопада

Новий фільм від знаного французького режисера, номінанта BAFTA та лауреата премій Європейської кіноакадемії та «Сезар». «Адамант» — це унікальний психіатричний лікувальний центр: плавуча споруда, розташована на Сені в самому центрі Парижа. Заклад приймає дорослих, які страждають на психічні розлади, пропонуючи їм вид догляду, який вкорінить їх у часі та просторі й допоможе їм відновитися. Команда, що керує ним, намагається якнайкраще протистояти знелюдненню психіатрії.

«Іван і Марта»

Прем`єра: 2 листопада

2 листопада в український прокат виходить документальний фільм режисера Сергія Буковського «Іван і Марта». Це ніжна історія стосунків літературознавця, публіциста і шістдесятника Івана Дзюби та його дружини Марти.

Іван Дзюба, родом з Донбасу, усе своє життя присвятив відродженню української культури та самобутності й рішуче виступав проти русифікації. Пережити репресії та не втратити віри Дзюбі допомагала Марта, його надійна опора й кохання усього життя. Саме з її уст ми почуємо історію їх знайомства, любові та спільної боротьби за ідеали, які підривали існування радянського режиму.  

«Опале листя»

Прем`єра: 9 листопада

Трагікомедія «Опале листя», яку Фінляндія висунула на здобуття Премії «Оскар» у категорії «Найкращий міжнародний фільм», розповідає про чоловіка і жінку, які шукають своє кохання. Їхні життя змінює випадкова зустріч у караоке-барі. І хоча між ними проскакує іскра, на шляху до щастя цих двох з’являються численні перешкоди — від загублених телефонних номерів до помилкових адрес, алкоголізму та чарівного безпритульного собаки.

У картині неодноразово згадується Україна: між любовними перипетіями герої періодично вмикають радіо, звідки лунають новини про російсько-українську війну. Режисер висловився так: «Я не зміг би зняти фільм під час війни, не коментуючи її, тож я коментую її з радіо. Це любовна історія, бо я не міг зробити нічого іншого, бо ця кровопролитна війна потребує історій кохання зараз».

«Кохання без заморочок»

Прем`єра: 16 листопада

Софія — професорка філософії з інтелігентної родини. Разом із чоловіком вони відвідують культурні заходи, а на званих вечерях ведуть інтелектуальні бесіди. Однак сплять вони в різних ліжках, а метелики в животі давно скінчили свій життєвий цикл. Світ Софії перевертається, коли вона закохується у простого робітника Сільвена. Їхні протилежності притягуються, але є нюанс.

«Голодні ігри: Балада про співочих пташок і змій»

Прем`єра: 16 листопада

«Голодні ігри: Балада про співочих пташок і змій» розповідає про молодого Коріолана, який є останньою надією його роду, колись гордого клану Сноу, що впав в немилість післявоєнного Капітолію. Оскільки його статки та життя опиняються під загрозою, Сноу неохоче стає наставником Люсі Грей Берд, триб`юта зі збіднілого 12-го Округу. Але після того, як Люсі Грей зачаровує аудиторію Панема, Сноу бачить можливість змінити їхню долю. Попри те, що все, над чим він працював, висить на волосині, Сноу об’єднується з Люсі Грей, щоб переломити ситуацію на свою користь. Розриваючись між добром та злом, Сноу вирушає в перегони з часом, щоб вижити та з`ясувати, чи стане він зрештою співочою пташкою, чи змією.

«Закохана в пустелі»

Прем`єра: 23 листопада

Фільм за реальними подіями з життя Інґеборґ Бахман і Макса Фріша — одних із найвизначніших письменників 20 століття. Юна письменниця на піку кар’єри знайомиться з відомим драматургом. Вони пристрасно кохають одне одного, проте ця гармонія руйнується постійними суперечками. Коли ситуація майже виходить з-під контролю, дівчина приймає рішення відправитися в подорож у пустелю. У цій мандрівці вона віднаходить шлях назад до себе і, перш за все, до творчості.

«Наполеон»

Прем`єра: 23 листопада

Володар премії «Оскар» Хоакін Фенікс у ролі культового французького імператора Наполеона Бонапарта! Епічна історія про тернистий шлях Бонапарта до влади, його тріумфальні злети та трагічні падіння, що сповна розкриє життя творця однієї з найбільших імперій світу. У ролях: Хоакін Фенікс («Джокер»), Ванесса Кірбі («Місія Неможлива: Розплата. Частина перша»), Джоді Комер («Персонаж»).

«Тиха ніч»

Прем`єра: 30 листопада

За сюжетом фільму, молодий батько (Кіннаман) стає свідком трагедії, в якій його маленький син помирає, потрапивши під перехресний вогонь банди напередодні Різдва. Оговтуючись від рани, через яку він більше не зможе говорити, батько робить помсту місією свого життя і приступає до суворих тренувань, щоб розплатитися за смерть свого сина. Рівно за рік різдвяна «тиха ніч» стане напрочуд голосною…

«Дочка болотного короля»

Прем`єра: 30 листопада

Гелена має люблячого чоловіка, двох прекрасних доньок, бізнес… та одну таємницю. Поява Гелени на світ — це наслідок викрадення. Чоловік викрав її матір, коли вона була підліткою, і тримав у віддаленій хатині в болотистій місцевості. Тепер Гелені доводиться ризикувати всім, щоб вистежити свого небезпечного батька, який сформував її минуле і погрожує вкрасти її майбутнє. В ролях: Дейзі Рідлі (франшиза «Зоряні війни»), Бен Мендельсон («Темний лицар повертається», «Першому гравцю приготуватися», «Капітан Марвел»), Ґаретт Гедлунд та інші.

«Нескінченність за Флоріаном»

Прем`єра: 30 листопада

Напередодні свого 90-річчя архітектор Флоріан Юр’єв отримує погані новини. Місто здало в оренду забудовнику його архітектурний opus magnum — «Летючу тарілку» на Либідській площі в Києві. Тепер тут має постати черговий торговельний центр. За допомогою молодих архітекторів і активістів Флоріан вирішує зірвати цю угоду з нерухомістю. Разом вони поринають у боротьбу за спадщину модернізму з корумпованими посадовцями та скандальними забудовниками.

«Як зайнятися сексом»

Прем`єра: 30 листопада

30 листопада на великі екрани українських кінотеатрів вийде британський фільм «Як зайнятися сексом» режисерки-дебютантки Моллі Меннінг Вокер. Світова премʼєра кінострічки відбулася на Каннському кінофестивалі, де вона отримала Приз «Особливий погляд».

У центрі сюжету — історія про трьох подруг, які після закінчення школи рушають на відривні канікули у Грецію. Тут вони планують розважитися, перш ніж поринуть в університетське життя. Головна героїня Тара, єдина незаймана серед трьох дівчат, рішуче прагне це виправити. Але подорож буде не така безтурботна, як вона сподівається.

Акторський склад очолюють три перспективні таланти сучасного британського кінематографа: Міа Маккенна-Брюс («Переконання»), Лара Пік, Шон Томас («Дім дивних дітей міс Сапсан»).


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *