Новини / Світ моди

Куди піти в Києві у грудні: концерти, різдвяні ярмарки та інші події, які варті уваги

Останній місяць року традиційно підготував для нас безліч затишних та цікавих заходів, які варті уваги. Так, у грудні на нас чекають традиційні святкові ярмарки, які допоможуть підготуватися до Дня Святого Миколая та Різдва й хоча б на декілька годин зануритися в теплу атмосферу свят, благодійні концерти Святослава Вакарчука та гурту «Друга ріка» для підтримки Збройних сил України, які продовжують захищати нашу незалежність на фронті, й не тільки. Які ще заходи варто відвідати у грудні? Розповідаємо у нашому матеріалі.

Важливо: під час відвідин місць масового скупчення людей напередодні та під час зимових свят будьте особливо обережними та не ігноруйте сигнал повітряної тривоги.

Ярмарок до Дня Святого Миколая

Де: Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара»

Коли: 2-3 грудня

Уже зовсім скоро День Святого Миколи відкриє цикл Різдвяних свят. Музей Гончара розпочинає цей світлий період року ярмарком традиційного мистецтва, що відбудеться 2-3 грудня. Народні майстри вже наповнили свої вироби різдвяною енергією і чекають зустрічі в музеї, щоб теплими руками роздати її в українські оселі та родини. Дідухи, солом’яні павуки, зірки та ангели, свічки та свічники, медові пряники, святкові скатертини та гончарний посуд допоможуть створити особливо тепле відчуття свята.

«Нашим спільним завданням у цей нелегкий для країни та кожного з нас час є пронести вогонь традиції, зігрівати один одного спілкуванням, теплими рукотворними дарунками, різдвяними піснями, турботою та доброчинністю на користь нашої спільної перемоги», — коментують організатори.

Концерт гурту «Друга ріка»

Де: простір V`YAVA на Мечникова, 3

Коли: 10 грудня

Їхня музика — це синергія драйву, мелодичності та ніжності, що поєднується з відвертими текстами та занурює кожного слухача у картину своїх особистих переживань. Почути та заспівати разом і гуртом улюблені хіти, такі як «Чи ти почув», «Так мало тут тебе», «Три хвилини», «Денніч» та інші можна буде вже 10 грудня в новій локації V’YAVA STAGE на Мечникова, 3. Подія також має благодійну мету — частина коштів з продажу квитків буде направлена на допомогу ЗСУ. Придбати квитки можна за посиланням.

Виставка «Київська ялинка від XIX століття — до сьогодення»

Де: Музеї історії Києва

Коли: 23 листопада — 4 грудня

Як кияни прикрашали ялинку 100 років тому та чому ялинкові прикраси так довго використовували у цілях пропаганди? Цього року, коли Україна перейшла на новоюліанський календар та відзначатиме Різдво 25 грудня, Музей історії міста Києва спільно з колекціонеркою старовинних ялинкових прикрас Мариною Лукʼяновою представляють виставку «Київська ялинка від XIX століття — до сьогодення», яка дасть змогу відвідувачам поринути в атмосферу різдвяного Києва різних періодів. 

У рамках виставки проводитимуться екскурсії від провідних наукових співробітників музею та кураторів проєкту, а також майстер-класи для дітей і дорослих.

Christmas Intermezzo від Kyivness

Де: GNRTR Coworking

Коли: 9-10 грудня

Команда Kyivness відкриває різдвяний сезон з серією Christmas Intermezzo у Києві та Львові! Різдвяні подарунки від більш ніж 50 кращих проєктів, селекція знахідок з Нью-Йорка, Берліна, Парижа та Копенгагена, вінтажні різдвяні прикраси та все для святкових аутфітів. Під час вікенду — дегустації шампанського, чайні церемонії, talk-шоу і не тільки. Композицією-маніфестом цього едішену організатори обрали «Space Oddity» Девіда Бові. Вдягайте найкращий костюм та вирушайте у містичний світ Різдвяного інтермецо.

Благодійний вечір-концерт Святослава Вакарчука

Де: Палац «Україна»

Коли: 8 та 9 грудня

Святослав Вакарчук запрошує на музичну зустріч з піснями, розмовами про життя, війну і всіх нас. З початку повномасштабного вторгнення РФ співак дав приблизно 200 виступів на фронті, в госпіталях та звільнених від окупантів містах. «З одного боку, можна сказати, що Україні не пощастило, що на її теренах така страшна війна. Ми змушені захищатися, а не спокійно будувати майбутнє. З іншого боку, ми маємо пам`ятати, що всі успішні держави свого часу проходили через тяжкі події, боролись за свою незалежність», — сказав Святослав Вакарчук в одному з інтерв’ю.

Кошти від продажу квитків підуть на потреби ЗСУ. Придбати квитки можна за посиланням.

Різдвяний Кураж

Де: Garage Kyiv

Коли: 16-17 грудня

Різдвяний Кураж повертається 16 та 17 грудня у всій своїй оздобі. Різдво на Куражі, яке відчувається, як хрускіт першого снігу під черевиками, мерехтіння ліхтариків, запахи та смаки із дитинства. І яке відгукується тим самим щемливим теплом у серцях. Різдвяний кураж створено разом з осередком української культури — Музеєм Івана Гончара —  та  арткураторкою Яриною Сізик. Команда музею та Ярина, беззаперечні корифеї збереження і примноження культурної спадщини, відтворять для гостей автентичні елементи українського Різдва.

Мета — сказати простими словами про складну та обʼємну тему. Зібратись 16-17 грудня, аби дізнатися більше про традиційне українське святкування, аби вже за тиждень, 25 грудня, відтворити його у своїх домівках.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *