Новини / Світ моди

Трилер «Солтберн» про аристократів набрав понад два мільярди переглядів у TikTok: чому всі його обговорюють

Ще торік у кінотеатрах прем’єрив «Солтберн» — психологічний трилер режисерки Еміралд Феннел, де головні ролі зіграли Баррі Кіоган, Джейкоб Елорді, Розамунд Пайк та Річард Грант. Тепер фільм розлетівся соцмережами — хештег #saltburn у TikTok зібрав понад 2 мільярди переглядів.  

Кінострічка розповідає про студента Оксфордського університету Олівера, якому складно пристосуватися до нового середовища в навчальному закладі. Проте головному героєві вдається подружитися з англійцем-аристократом Феліксом, який запрошує хлопця провести літо в родинному маєтку Солтберн. Олівер знайомиться з ексцентричною багатою сім’єю і намагається до неї уподібнитися — щоправда, трохи незвичайним шляхом. 

В одному з трендів, присвячених фільму, користувачі танцюють на тлі розкішних будинків під пісню It`s murder on the dancefloor співачки Софі Елліс-Бекстор. Так робив Олівер в маєтку Солтберн. Аристократичний будинок справді став зіркою фільму. «Зелена кімната. Сад. Якийсь огидний Рубенс. Поламане піаніно. Блакитна кімната. Королівська спальня…Тут довга галерея. Книжки Шекспіра. Лабіринт…», — невимушено описував маєток Фелікс. У будинку могли заблукати, провести велику вечерю з іншими багатими сім’ями та справити гучну подію.

Як команді «Солтберна» вдалося обрати такий ідеальну локацію для знімань? Художниця-постановниця фільму Сьюзі Дейвіс розповіла ELLE DECOR.

Заміський маєток у фільмі — це Drayton House, розташований у Нортгемптонширі. Будинком, який складається зі 127 кімнат у бароковому стилі, ще з 1770 року володіє родина Стопфорд-Саквіл. Позаду маєтку розкинулося ще 200 акрів землі з басейнами, садами та лабіринтом.

Такий будинок — ідеальний для знімань «Солтберна». Художниця-постановниця Сьюзі Дейвіс хотіла знайти місце, яке раніше не з’являлося в інших фільмах. Рішення щодо локації команда ухвалювала не в межах простої логістики. «Ми хотіли, щоб глядачі скуштували фільм, доторкнулися до нього та понюхали його», — поділилася Дейвіс.

Художниця-постановниця вдосконалила зовнішній вигляд будинку. Найбільшим її втручанням виявився лабіринт — він майже повністю створений командою фільму. Для більш моторошної атмосфери в кожному кутку цієї локації встановили чотири гігантські класичні скульптури мінотавра.

Як правило, англійські закони забороняють змінювати старовинні кімнати під час знімань. Обраний маєток — приватний, тому власники дозволили команді фільму щось перефарбувати чи змінити в декорі, якщо потрібно. Наприклад, спальні головних героїв — Фелікса та Олівера — є справжніми кімнатами в будинку. Проте їх змінили, щоб створити більш кінематографічний ефект. Зокрема, команда перетворила спальню на ванну кімнату, а ванну — на гардеробну.

Знімальна група хотіла створити відчуття, що щось у маєтку не так, тому використовувала просторове планування. У вітальні, де ми вперше зустрічаємо багату родину, меблі надзвичайно компактні. Герої дивляться телевізор в найменшій кімнаті будинку, проте вони також мають понад 100 інших, просторих кімнат. В іншій сцені попільничка переповнена недопалками від сигарет. «Часто, коли ви бачите такі маєтки у фільмах, то відчуваєте, що не можете торкатися речей або сидіти на них. Усе здається таким манірним, тому й з’являється легкий побожний трепет перед мистецтвом, меблями та текстилем», — поділилася Дейвіс. Проте команда мала інше завдання — показати, що мешканці маєтку справді в ньому жили. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *