Новини / Світ моди

Благодійні ініціативи, з яких варто розпочати 2024 рік

У постійній рубриці про благодійні ініціативи ми розповідаємо, як можна підтримати Україну та українців. Пропонуємо розпочати 2024 рік з добрих справ: книжок для українських військових, колекцій одягу для порятунку тварин чи іграшок для дітей. Зібрали 9 ініціатив, до яких кожен може приєднатися.

Проєкт «Книга на фронт» 

Благодійну ініціативу «Книга на фронт» створили Культурні сили України спільно з Міністерством культури та інформаційної політики для підтримки військових. Щоб приєднатися до неї, потрібно обрати книжки, які ви хочете надіслати захисникам та захисницям, онлайн на сайті Yakaboo або у фізичній книгарні Yakaboo у Києві на вул. Хрещатик, 22. Ви можете написати теплі слова-побажання та залишити книжки на спеціальній полиці. Пізніше їх отримають українські військові.

Марафон «Іменник»

Українська копірайтерка Карина Литвиненко запустила благодійний марафон неймінгу «Іменник». Протягом року на Instagram-сторінці проєкту вона щодня публікувала слово або словосполучення, яке може стати назвою для бізнесу за донат від 2000 грн. Її ціль — підтримати підприємців, які розпочинають нову справу, та зібрати 730 000 гривень для чотирьох українських фондів: «Повернись живим», «Госпітальєри», Shields Ukraine та «Коломийський борщ».

Марафон Ціле-Мрій

Лілія Смірнова — співзасновниця діджитал-агенції та підприємиця, яка працює з інноваційними стартапами з Кремнієвої долини. Вона також має «Благодійний марафон Ціле-Мрій», на якому вчить досягати бажаного за допомогою збалансованого поєднання цілей та мрій. Дізнайтеся, як налаштувати себе на особисті перемоги, за посиланням. Усі зібрані з марафону кошти підуть на закупівлю теплого одягу захисницям в ARMWOMENNOW.

Ініціатива Chornobryvtsi starter pack від infocus.goods

Після початку повномасштабного вторгнення деякі громадяни України вимушено залишили свої домівки. Багатьом такі переїзди давалися вкрай складно. Тому в infocus.goods розробили Chornobryvtsi starter pack із частинкою України всередині. Набір, присвячений любові до рідного дому, допомагає пустити українське коріння у будь-якій частині світу.  Він складається із насіння чорнобривців, горщика, дренажу та родючого ґрунту. А всі кошти з продажів передадуть у фонд «Життєлюб», який підтримує людей поважного віку. Саме вони саджали чорнобривці, коли ми були дітьми, та дарували відчуття дому.

Онлайн-крамниця Animalism

Зоозахисна організація UAnimals запустила благодійну онлайн-крамницю Animalism. Крамниця вже має першу колекцію, створену локальними виробниками, — «Червонокнижні». Її присвятили видам, які можуть зникнути через російську агресію та людську недбалість. Кошти від продажу мерчу скерують у благодійний фонд UAnimals на порятунок тварин від війни, забезпечення їх їжею та ліками.

Колекція речей «Жага [до перемоги]»

Лімітована колекція «Жага [до перемоги]» складається з футболок та світшотів, які передають українську історію через артобʼєкти, від Лесі Патоки та Гаріка Корогодського. 100% прибутку з продажу першого дропу відправлять у чотири українські фонди та проєкти: «Птахи», «Це моє місто», «Пункти незламності» та «Хата поруч» від «Життєлюба».

Колекція хусток від OLIZ і UNITED24

Український бренд OLIZ спільно з UNITED24 випустив благодійну колекцію хусток із зображенням одного з творів Куїнджі, мозаїки з Михайлівського собору та розпису будинку Поліни Райко. Це ті витвори, які росіяни вивезли за перші місяці повномасштабного вторгнення у 2022 році з 40 українських музеїв.  Кожна хустка у колекції — можливість розказати світові правду про втрачені українські скарби. А кошти з їхнього продажу скерують на відновлення будинків у Київській області. 

Турбота про здоров’я від UNFPA 

UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні, спільно з партнерами створив гарячу лінію для підтримки сексуального та репродуктивного здоров’я. За номером 3033 кожен може дізнатися, до якого лікаря звернутися в конкретній ситуації, та отримати контакти профільних спеціалістів. Усі консультації проводяться безоплатно, анонімно та конфіденційно, а лінія підтримки працює щоденно з 09:00 до 18:00.

Проєкт Circle of Toys для обміну іграшками

Соціальна мережа допомоги Find Refuge запустила проєкт Circle of Toys, щоб усі охочі могли ділитися своїми іграшками. Батьки та законні опікуни можуть залишити заявки на іграшки, про які мріють їхні діти. Ці заявки побачать люди, які зареєструвалися на платформі як ґівери, та придбають відповідну нову іграшку чи надішлють вживану, якщо вона в гарному стані.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *