Новини / Світ моди

Coachella 2024: що варто знати про музичний фестиваль у Каліфорнії

У США розпочався музичний фестиваль Coachella, який триватиме впродовж двох вікендів: 12-14 квітня та 19-21 квітня. Хедлайнери заходу — Лана Дель Рей,  Doja Cat і Tyler, the Creator. 

Чи успішний фестиваль цьогоріч? Попри відомих виконавців у списку виступів, The Guardian стверджує, що захід має найнижчі продажі квитків за десятиліття. Торік абонементи на фестиваль розійшлися за чотири дні. Цього разу квитки на перший вікенд продали за 27 днів, а на другий навіть залишилися вільні місця. 

Яких виконавців очікувати та хто вже встиг виступити на фестивалі? Ми розповідаємо найцікавіше про захід. 

Відомі виконавці на Coachella

Окрім Лани Дель Рей, Doja Cat і Tyler, the Creator на фестивалі виступатимуть інші відомі артисти. Серед них — Ice Spice, Blur, Grimes, Justice, Reneé Rapp, Vampire Weekend, Victoria Monét і J Balvin. Загалом на декількох сценах фестивалю в Каліфорнії з’явиться понад 100 виконавців. 

Поява Тейлор Свіфт на фестивалі 

Американської співачки Тейлор Свіфт нема серед виконавців Coachella. Проте вона також з’явилася на фестивалі — виконавиця відвідала виступи своїх друзів разом з гравцем в американський футбол Тревісом Келсом. Зокрема, пара з’явилася на перформансах Bleachers та Ice Spice.  

Виступ Лани Дель Рей разом з Біллі Айліш

12 квітня на одній зі сцен фестивалю виступила Лана Дель Рей. Для концерту співачка обрала дві блакитні сукні від Dolce & Gabbana, всіяні камінням Swarovski, та ковбойські чоботи. До виступу Лани Дель Рей також приєдналася Біллі Айліш — разом зірки виконали композиції Ocean Eyes та Video Games. 

«Це голос вашого покоління, голос нашого покоління», — сказала хедлайнерка про гостю свого виступу. 

Востаннє Лана Дель Рей з’являлася на Coachella 10 років тому. Цьогоріч вона виступає двічі — в перший та другий вікенди. 

Довгоочікуваний концерт No Doubt та поява Олівії Родріго

Це перший концерт No Doubt за дев’ять років — 13 квітня гурт із фронтвумен Ґвен Стефані виконав свої відомі пісні: Sunday Morning, Don’t Speak, Spiderwebs та інші. До виконавців з 90-х приєдналася Олівія Родріго — разом з ними вона заспівала хіт Bathwater.

Українці на Coachella

На фестивалі також заплановані виступи двох українських виконавців. Про це повідомляє Суспільне. Серед них — електронний дует Arbat, заснований у 2014 році  Артуром Кривенком та Віталієм Лимаренком, та діджейка Miss Monique, відома завдяки релізам на лейблах Black Hole Recordings або Bonzai Progressive.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *