Новини / Світ моди

Стильні колекції одягу й аксесуарів до Дня Києва

Якоюсь дивною магічною силою наділений Київ: в якій точці земної кулі і за яких би обставин ми не опинялися, всі стежки й думки завжди ведуть до нього. Заплющуємо очі — і бачимо каштани, відчуваємо запах Перепічки й Київського торта, чуємо дзвін Михайлівського Золотоверхого собору і потяга, який пробігає мостом Метро. У Києві завжди вдома, у Києві завжди всі свої. Традиційно до «дня народження Києва», який ми вже 42 роки відзначаємо в останню неділю травня (цьогоріч свято випадає на 26 травня), українські бренди готують свої «листівки» у вигляді символічних колекцій. Футболки з фунікулером, поло з каштанами, підвіски з «гривнями» та шопери з тим самим морозивом — здається, легендарні символи української столиці в ці дні оживають, набувають ще більшої сакральності і стають найбажанішими подарунками для всіх, хто любить Київ щирою й безумовною любов’ю. Розглядаємо разом модні колекції одягу й аксесуарів до Дня Києва — 2024, які ми вже додали до своїх вішлистів.

Kolomatska

Колекцію «вДома» бренд присвятив рідному місту і тим, у кого Київ завжди в думках і в серці. До лінійки прикрас увійшли каблучки, сережки та кольє, в основі яких двосторонні медальйони із символами Києва. З одного боку — це листя каштану, а з іншого — назва міста англійською із нашою «Ї», адже тринадцята літера українського алфавіту давно стала чимось значно більшим, ніж мовна одиниця.




Cultoni

Локальний бренд, чия історія почалася з футболки «KYIV» у 2022 році, знову освідчується місту в коханні. До нової лінійки увійшли костюми з каштановим принтом, футболки фасону оверсайз, сорочки, а також шкарпетки — цілісна база для прогулянок літнім Києвом.



MustHave

У дропі «Побачення з Києвом» ви знайдете футболки, шопери та кепки із зображенням легендарних символів: фунікулера, морозива «Каштан», квіток каштану та улюбленого торту. Бейсболки відзначені датою заснування міста, що є символом його вічності та стійкості у часі.




Vika Adamska x Юлія Пекер-Моховікова

Юлія Пекер-Моховікова, яка свої роботи грайливо називає казковим нео-експресіонізмом, об’єдналася з брендом Vika Adamska, аби перенести свою картину з тим самим тортом на стильну футболку. Команда ділиться ідеальним fashion рецептом: носити футболку можна з брюками вільного крою чи літнім денімом.


SupportbyPoustovit

Новий дроп бренду присвячений мостам Києва. Першим в цій колекції іде Русанівський метроміст. Дизайн зображення на чорних та білих футболках створила графік Марія Прокопенко, яка вирішила поєднати мости із тестами Роршаха, аби підкреслити, наскільки для кожної людини колективне і повсякденне є особистим водночас. Також завдяки симетрії тесту Роршаха доєднуються сенси — єднання лівого і правого берегів Києва, бо вони «відзеркалюють один одного».




SOLO for Diamonds

Гривня — одна з найдавніших валют світу, про яку згадується ще в літописах 9 століття. Назва походить від слова «гривна», яке за часів Київської Русі означало нашийну прикрасу. Ювелірний бренд вирощених діамантів SOLO for Diamonds вирішив об`єднати важливі історичні згадки та створив підвіски у формі валюти Київської Русі та незалежної України — гривні. Підвіски під назвою HERITAGE мають глибокий символічний зміст, надаючи кожному власнику відчуття спадкоємця великої історії. 

O.TAJE 

Завдяки вільному крою, лаконічності та абсолютній універсальності поло KYIV стало бестселером минулого року.  Тож цьогоріч O.TAJE вирішив повторити вже улюблений айтем у новому відтінку — молочному — в поєднанні з яскравою фуксією. У команді кажуть: надихалися весною в незламному місті та рожевими каштанами.

Jul

Коли любиш, то хочеш кричати про це на весь світ, хіба ні? Саме для таких одержимих любов’ю до найкращого міста в світі бренд Jul створив футболки та місткі бавовняні шопери.


FREEki х Ірина Тітенко

Ідея колаборації прийшла до Ірини випадково. Вона знімала друга на плівку під каштаном на Автостанції Поділ. Зробила портрети, але крім них, зафільмувала ще й тінь каштана на білій футболці. Ірина поспішила до FREEki, щоб зробити футболку з таким принтом для себе, однак разом з брендом вирішили, що це має бути більш масштабна історія і окремий дроп. У процесі досить довго шукали варіанти, як передати тінь. Фінально зупинилися на вільній — характерній для бренду техніці відтиску. Для цього використали спонжі та акрилові фарби для тканини.


W8LESS 

Минулого року до Дня народження Києва бренд презентував два варіанти футболок: оверсайз в чорному та білому кольорах. Їхньою особливістю став оцифрований та вишитий лист каштану — точнісінько такий, як на дереві перед бутіком на Гончара, 88. Колекція була лімітована, але W8LESS знову повернув її на полиці. Новинкою ж цього року став лімітований бавовняний шопер, принтований з обох боків.



Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *