Новини / Світ моди

Чому кишені зараз усюди

Одним із найпомітніших трендів на подіумах сезонів весна-літо та осінь-зима — 2023 стали кишені: вони й на мініспідницях Miu Miu, й на корсетах і штанах Dion Lee, сукнях Blumarine, шортах Isabel Marant, черевиках The Attico тощо. Ба більше, вони полишили зону дефіле та фотосесій і перейшли на ще вищий рівень — для Met Gala 2023 Дуа Ліпа обрала вінтажну сукню Chanel, що мала кишені.

Сьогодні пропонуємо розглянути, як цей аксесуар вийшов за межі винятково практичного елемента й набув естетичної функції.

Насправді тепер наш одяг має так багато кишень, що ми можемо повністю відмовитися від сумок і ховати всі свої речі в них. Однак і сумки не відстають із трендом на кишені й самі обростають ними, зокрема, моделі від Fendi. Історія кишень в одязі довга й своїм корінням сягає робочого одягу та армійської форми.

Саме тому в уяві багатьох вони символізують практичність і користь, а не привабливий аксесуар. Однак сучасні кишені, як-от на потертому шкіряному жилеті Miu Miu за $8000, підривають ідею практичності.

В осінніх колекціях 2023 року дизайнери зробили акцент на витонченості, зокрема, бренди Proenza Schouler, Fendi, The Row і Bottega Veneta, показували костюми й прості сукні з кишенями.

Зародження сучасного тренду можна відстежити наприкінці минулого року, коли такі бренди, як Jaded London, почали активно продавати штани карго, а модний додаток Lyst назвав їх п’ятим найпопулярнішим жіночим продуктом 2022 року.

«Ще у 2000-х такі ікони стилю, як Девід і Вікторія Бекхем, Бред Пітт і Дженніфер Еністон, носили мішкуваті штани, і ми покращили наші дизайни, додавши дуже деталізовані кишені, — розповідає співзасновник Jaded London Джейд Гулден. — На кожній парі наших парашутних штанів є 15 кишень».

Дизайнер також вважає, що протягом усієї історії моди жінки прагнули отримати більше кишень в одязі, й нарешті бренди усвідомили необхідність реагувати на запити ринку. Експерти з трендів також вважають, що сучасна «одержимість» кишенями є продовженням перетворення аксесуарів на одяг.

За матеріалом ELLE USA


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *