Новини / Світ моди

Картину Рембрандта вартістю 18 мільйонів доларів оцінили всього у 15 тисяч

Переважна більшість робіт відомого нідерландського художника Рембрандта знаходяться у музеях по всьому світу. Однак його спадщині ще є чим здивувати світ: дослідження картини «Поклоніння королів», оціненої 2 роки тому Christie`s всього у 10-15 тисяч доларів, виявило, що її написав саме Рембрандт на початку своєї карʼєри. Тепер вартість полотна оцінюється у 18 мільйонів доларів. Про це повідомляє видання CNN.

Рембрандт

Створена наприкінці 1620-х років картина «Поклоніння королів» зображає зустріч трьох мудреців з немовлям Ісусом. Найдавніша згадка про полотно належить колекціонеру Константіну Рансту й датується 1714 роком. Потім роботу виставили на продаж у 1814 році та знову в 1822 році, після чого шлях «Поклоніння королів» обірвався до середини XX століття.

У 1955 році картину придбав колекціонер Йоганнес Хелдрінг. Його вдова продала її німецькій родині у 1985 році. І вже звідти полотно «Поклоніння королів» потрапило на аукціон Christie`s. На той момент роботу приписували «комусь із близького кола Рембрандта або його студенту». Попри те що її оцінювали у 10-15 тисяч доларів, анонімний покупець придбав її за 860 тисяч.

Рембрандт

Після того, як новий власник картини передав її Sotheby’s, аукціонний дім розпочав 18-місячне дослідження з метою встановити справжнього автора роботи. Саме воно виявило, що «Поклоніння королів» належить Рембрандту, і його вартість становить 12-18 мільйонів доларів.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *