Новини / Світ моди

Лідерки банківських рішень: інтервʼю з заступницею голови правління Райффайзен Банку Оксаною Шевченко

Один із найбільших банків країни — Райффайзен Банк від перших днів повномасштабного вторгнення неухильно кредитує та якісно обслуговує клієнтів 24/7. Його визнали найкращим банком України у 2022 році за версією міжнародного видання Euromoney. Райф також став потужним гуманітарним донором серед українських установ: від лютого 2022 року він спрямував понад 1 млрд грн на допомогу вітчизняній економіці та громадянам України. Багато в чому це заслуга жінок, які складають 70% від 5300 працівників банку. У цій установі унікальний для українського бізнесу приклад гендерного балансу в топменеджменті: серед семи членів правління — три жінки. Вони ухвалюють масштабні рішення, що впливають на 3 млн клієнтів банку, а подекуди на економіку всієї України.

hair & makeup від мережі салонів BACKSTAGE Beauty&Refresh

У рамках спільного проєкту ELLE x Райффайзен Банк ми розпитали топменеджерок банку про їхній досвід стійкості, складних рішень і жіночого лідерства. Серію з шести інтерв’ю продовжує Оксана Шевченко — заступниця голови правління Райффайзен Банку, керівниця напряму операційної підтримки банку.

Робота в новій реальності: більше відряджень і підтримки

У моєму робочому графіку стало набагато більше поїздок Україною. Банк має розгалужену мережу з 300 відділень, а також касових центрів, тому я регулярно зустрічаюся з колегами в регіонах. Я розумію, наскільки нам усім зараз важливо підтримувати одне одного та разом будувати плани на майбутнє. Вважаю, що в нашому житті має бути багато рукостискань, обіймів, подяк і посмішок.

Найуспішніші проєкти: Power Banking

Цього року ми пережили найскладнішу зиму в історії країни та відчули, що доступ клієнтів до грошей не менш важливий, ніж доступ до продуктів харчування. Райф став частиною спільноти Power Banking, створеної за ініціативи НБУ. У дуже стислі терміни ми з командою відкрили близько 150 пунктів незламності на базі відділень Райфу по всій країні, які оснастили всім необхідним обладнанням для виробництва електроенергії та підтримки зв’язку під час блекаутів. Ми забезпечили безперервну роботу відділень і банкоматів, де клієнти могли проводити всі банківські операції. Безмежно пишаюся досягненнями моєї команди інкасації: колеги перевозили готівку в екстремальних умовах. Такої кількості подяк від клієнтів на адресу наших сміливих інкасаторів банк ще не отримував!

Складні рішення: евакуація без зупинки сервісу

Непростих рішень за цей час було багато. До 24 лютого 2022 року банк мав великий операційний центр у Херсоні з 800 працівників, які обслуговували клієнтів по всій країні. З початком повномасштабного вторгнення ми швидко прийняли рішення про евакуацію людей. Виклик для нас полягав у тому, аби надання сервісу клієнтам у цей час не припинялося. Тож коли одна людина переміщувалася, інші виконували її обов’язки — часто абсолютно нові й незвичні для себе. Щаслива, що нам це вдалося. Це був класний приклад командної роботи.

Зміни в банківській сфері: нові стандарти платежів

По-перше, банківська сфера України під час війни підтвердила свою надійність і стійкість, у банківських систем інших країн такого досвіду не було. По-друге, за цей час банки реалізували низку важливих проєктів, спрямованих як на покращення клієнтського досвіду, так і на наближення до європейських платіжних стандартів.

Один із таких проєктів — впровадження з 1 квітня 2023 року нового покоління системи електронних платежів, яка працює 24/7 за міжнародним стандартом і дозволяє за пару хвилин переказувати кошти з рахунку на рахунок, а не лише між картками, більш безпечно та без зайвих комісій. Райф перейшов на нову систему без переривання жодного бізнес-процесу.

З кожним роком банківська система стає більш диджитальною та нарощує кількість партнерських програм та екосистем, що позитивно впливатиме на клієнтський досвід і ціну кінцевого продукту.

Соціальна відповідальність бізнесу: піклування та інклюзивність

Часи, коли компанії турбувалися виключно про гроші, минули. Бути сучасним означає також піклуватися про власну команду, громаду, довкілля. Сьогодні неможливо бути привабливим і цікавим роботодавцем, якщо компанія не бере участі в соціальних проєктах, якщо немає високої цілі, довкола якої об’єднується команда. Вважаю, що кожен крок на цьому шляху важливий: перехід на використання електромобілів, речей з переробленої сировини, впровадження енергоефективних технологій тощо. Окрема й дуже важлива тема — піклування про ветеранів та їхні родини. Також кожен роботодавець і держава в цілому мають перейматися питанням інклюзивності, як це робить Райф.

Зони особистого розвитку: самопізнання та вивчення медицини

Я розумію, що ми всі зараз біжимо марафон. Ми вже багато подолали, але чимало ще й бігти. Тому дуже важливо бути в ресурсі, піклуватися про власне психічне та фізичне здоров’я. Я маю доволі велику команду з 1600 працівників і роблю все, аби мої колеги не зійшли з дистанції через емоційну втому.

Крім основної роботи я також вивчаю нову для себе галузь — медицину. Саме через знання того, як працює людський організм, зокрема мозок, який вплив мають гормони, вітаміни чи мінерали, лежить шлях до самопізнання та кращого розуміння людей навколо.

Джерела відновлення: волонтерство та доброчинність

Неймовірний заряд я отримую від спілкування з людьми. Для мене кожна зустріч — це подія, тому що кожен із нас прожив декілька життів з лютого 2022 року. Невід’ємною частиною життя також стали волонтерство та доброчинність. У кожного з нас свій фронт, де ми робимо все можливе, аби бути вільними на своїй землі, і максимально підтримуємо Україну.

Відео: Анастасія Бенедіктова

*АТ РАЙФФАЙЗЕН БАНК ВНЕСЕНИЙ ДО ДЕРЖАВНОГО РЕЄСТРУ БАНКІВ 27.03.1992 ЗА №94, ІЗ ЗАПИСОМ ПРО ПРАВО НА ЗДІЙСНЕННЯ БАНКІВСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗА №10. УМОВИ НАДАННЯ ПОСЛУГИ ЗГІДНО З ПРАВИЛАМИ БАНКУ.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *