Новини / Світ моди

Що подивитися після «Солтберна»: 6 фільмів, схожих на трилер про аристократів

Фільм «Солтберн» про студента Оксфордського університету Олівера, який палко хотів бути частиною англійського аристократичного світу, став хітом соцмереж. Користувачі знімали реакції на сцени з кінострічки, танцювали в розкішних маєтках, захоплювалися грою Розамунд Пайк та слухали саундтреки трилера. 

Критики та шанувальники порівнювали «Солтберн» з іншими кінострічками зі схожим жанром, сюжетом чи героями. Які фільми згадували найчастіше? Ми зібрали 6 стрічок за рекомендаціями польського ELLE.

Солтберн

«Талановитий містер Ріплі»

Рік випуску: 1999
Режисер: Ентоні Мінгелла
У ролях: Метт Деймон, Джуд Лоу, Гвінет Пелтроу, Кейт Бланшетт

У Тома Ріплі важливе завдання — він має переконати сина одного з найзаможніших чоловіків США повернутися з Європи додому. Тому головний герой знайомиться з Дікі Ґрінліфом та ненадовго завойовує його прихильність. Хлопці мають розкішне життя. Однак нудьгуватий Том швидко набридає Дікі — і головний герой застосовує свої кримінальні таланти, щоб не розлучатися з безтурботністю багатих людей. 

«Перспективна дівчина»

Рік випуску: 2020
Режисерка: Еміралд Феннел
У ролях: Еміралд Феннел, Кері Малліган, Бо Бернем, Кріс Ловелл

Усі вважали, що Кессі стане чудовою лікаркою. Однак героїня покинула навчання в університеті після трагічної ситуації, тому зараз живе з батьками та працює офіціанткою. А ночами вона відправляється в бари й клуби, де прикидається п`яною відвідувачкою. У таких випадках хоча б один чоловік бажає скористатися дівчиною. Але в Кессі зовсім інші плани щодо своїх супутників. 

«Жорстокі ігри»

Рік випуску: 1999
Режисер: Роджер Камбл
У ролях: Сара Мішель Геллар, Раян Філіпп, Різ Візерспун, Сельма Блер

Себастьян Вальмонт і його зведена сестра Кетрін Мертей — представники золотої молоді Нью-Йорка. Себастьян любить розбивати серця — розважається тим, що спокушає дівчат і кидає їх, описуючи свої пригоди в особистому щоденнику. Водночас Кетрін завжди планує різноманітні інтрижки. Обох героїв об`єднує цинізм і амбітність. Себастьян знаходить собі нову жертву — доньку директора коледжу Аннетт Генґроув. Проте його чергова гра матиме дуже несподіваний фінал. 

«Убивство священного оленя»

Рік випуску: 2017
Режисер: Йоргос Лантімос
У ролях: Колін Фаррелл, Баррі Кіоган, Ніколь Кідман, Реффі Кессіді, Алісія Сільверстоун

Стівен — успішний хірург, який має щасливе сімейне життя з дружиною Анною та двома дітьми. Проте таку ідилію порушує підліток Мартін, батька якого невдало оперував головний герой. Хлопець бажає відплати, тож і лякає лікаря своїми діями. Життя Стівена тепер нагадує нічний кошмар, в якому доводиться постати перед складним  вибором — і в будь-якому випадку таким, що може завдати болю іншим. 

«Трикутник смутку»

Рік випуску: 2022
Режисер: Рубен Естлунд
У ролях: Чарлбі Дін, Гарріс Дікінсон, Доллі де Леон, Вуді Гаррельсон

Головні герої — пара моделей, що вирушає в розкішну подорож на яхті. Коли судно тоне, хлопець Карл та дівчина Яя опиняються на безлюдному острові в оточенні мільярдерів та прибиральниці. З усіх пасажирів лише прибиральниця знає, як ловити рибу, а значить — як вижити в нових обставинах.

«Тіло, тіло, тіло»

Рік випуску: 2022
Режисерка: Халіна Рейн
У ролях: Рейчел Сеннотт, Амандла Стенберг, Майгала Геррольд

У розкішному маєтку декілька друзів зібралися влаштувати вечірку. Софі та її нова дівчина Бі органічно доповнюють компанію приятелів дитинства, що складається з Девіда, Джордана, Еліс, Емми та Грега. Друзі вирішують зіграти в загадкову гру «Тіло, тіло, тіло», в якій один секретний «вбивця» повинен активно переслідувати в темряві інших гравців, що намагаються сховатися. Однак все виходить з-під контролю, коли головні герої знаходять тіло мертвої людини.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *