Новини / Світ моди

Запечений камамбер із карамелізованою грушею

Що найкраще поєднується з сиром камамбер? Сьогодні ми приготуємо модну закуску за 20 хвилин, яка здивує всіх гостей. Запечений камамбер із карамелізованою грушею вразить навіть найвибагливіших гурманів. Рецептом приготування запеченого камамберу з карамелізованою грушею в духовці поділилася українська foоd-блогерка Олена Сагун.

Как есть запеченный камамбер?

«Згадала, що колись давно їла смачний запечений камамбер у ресторані й подумала, що потрібно повторити вдома. Багато років збиралася, нарешті зібралася. Усе дуже легко і швидко», — каже Олена Сагун.

Готуємо камамбер в духовці

Інгредієнти (1 порція):

1 упаковка камамберу (у мене 125 г)

дрібка суміші італійських трав

дрібка перцю

пара гілочок розмарину

за бажанням пластівці паприки

трохи оливкової олії

1 середня груша (грамів 200)

20 г вершкового масла

1 ст.л. цукру

Готуємо запечений камамбер:

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Поки гріється, розрізаємо грушу навпіл, виймаємо серцевину, нарізаємо грушу поздовжніми скибочками завширшки близько 1,5 см. Відставляємо вбік. Беремо форму, в якій запікатимемо сир, змащуємо дно оливковою олією, кладемо головку сиру, проколюємо верхню скоринку в кількох місцях гострим ножем (або робимо надрізи у вигляді решітки). Посипаємо сир перцем, травами, пластівцями паприки (якщо використовуєте), кладемо гілочки розмарину, скроплюємо оливковою олією, ставимо в духовку на 20 хвилин.

Поки запікається сир, карамелізуємо шматочки груші. Каструльку з товстим дном ставимо на плиту (на малий вогонь), кладемо олію, розтоплюємо, потім насипаємо цукор, перемішуємо, даємо суміші розплавитися та трохи покипіти на малому вогні, поки вона не стане злегка коричневою. Висипаємо груші в карамель, перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні, періодично помішуючи, поки груші не стануть м`якими (у мене це зайняло близько 15 хвилин). Примітка: коли ви тільки додасте груші, карамель може взятися грудками, але коли груші прогріються і пустять сік, все буде знову нормально.

Коли буде готовий сир і груші, виймаємо форму з сиром із духовки. Кладемо груші зверху або збоку. На фото у мене частина груш із сиром, частина в окремій місткості, ви сервіруйте, як вам подобається. Їжте, поки всі компоненти теплі. Це дуже смачно. Можна їсти виделкою, а можна зачерпувати розплавлений сир багетом або підсушеним лавашем. 


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *