Новини / Світ моди

Швидкий рецепт круасанів: простий спосіб приготування для новачків

Швидкий рецепт круасанів — на вагу золота. Круасани чудово смакують із солодкими та солоними продуктами, тому можуть бути повноцінним сніданком або перекусом. Сьогодні ми приготуємо круасани за швидким та зрозумілим рецептом.

Швидкий рецепт круасанів: особистий досвід

Як небезпідставно стверджують пекарі, тісто для круасанів — живе. Найчастіше трапляються рецепти дріжджового тіста, яке кілька разів має підійти, потім його присмачують вершковим маслом і тонко розгортають. Для першого кулінарного досвіду підійде і покупне, але якщо ви все ж вирішите приділити французькій випічці вихідний день — тісто для круасанів можна спробувати приготувати самостійно.

Інгредієнти для приготування тіста для круасанів:

11 г сухих дріжджів

200 мл молока

500 г борошна

2 яйця

30 г цукру

щіпка солі

60 г + 300 г вершкового масла максимальної жирності

Тісто для круасанів: покроковий рецепт

1. Борошно змішати із сухими дріжджами, сіллю, цукром і негайно влити тепле молоко, туди ж розбити яйця кімнатної температури, перемішати.

2. Вершкове масло розтопити до м`якості й додати в тісто. Дуже добре вимісити до стану, коли тісто перестане прилипати до рук.

3. Зформувати кулю, покласти в миску, накрити харчовою плівкою і відставити підійматися. (Цю процедуру можна повторити кілька разів: піднялося — вимісити та знову залишити підійматися.)

4. На харчовій плівці розкачати 300 г вершкового масла в пласт завтовшки 1 см. Легше, якщо масло буде не надто холодним.

5. Накрити плівкою і відправити в морозильну камеру на 20 хвилин.

6. Тісто розкачати прямокутником у 2 рази більшим за пластину масла. У центр тіста покласти охолоджений масляний пласт і загорнути краї конвертом. Розкачати товщиною 1 см. Розкачувати варто акуратно, щоб масло залишалося в «конверті» з тіста і не виступало назовні.

7. Візуально розділити довгу пластину, що вийшла, на три частини та загорнути краї в центр. Отримане тісто охолодити в морозильній камері 30 хвилин. Потім ще раз розкачати, повторити складання крайніх частин до центру. І ще раз скласти навпіл, наче закриваючи книжку. Накрити плівкою і ще раз відправити тісто в холодильник.

8. Дістаньте тісто і востаннє розкачайте його у пласт 6-7 мм завтовшки. Наріжте довгими трикутниками. Трохи надріжте вершину трикутника і, починаючи з цієї верхівки, скрутіть круасан. Деко застеліть пергаментним папером, викладіть круасани, накрийте і дайте їм відпочити 15 хвилин.

9. Розігрійте духовку до 180°C. Змастіть круасани молоком або білком і випікайте 25 хвилин до золотистої скоринки.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *