Новини / Світ моди

Що варто знати про «Королівський ексклюзив» — фільм на Netflix про горезвісне інтерв’ю принца Ендрю

Деякі історичні події настільки важливі, що ви точно пам’ятатимете, де були й що робили, коли їх проживали. Один з таких випадків — інтерв’ю принца Ендрю програмі Newnight на BBC у 2019 році. Воно було болючим для перегляду — журналістка Емілі Мейтліс питала представника британської королівської родини про його причетність до Джеффрі Епштейна, якого раніше звинуватили в торгівлі людьми та насильстві. Принц Ендрю заперечував свою співучасть у злочині — проте його незграбні пояснення про невинуватість збентежили глядачів. 

Крах представника королівської родини після інтерв’ю на BBC був миттєвим — через декілька днів він повідомив, що відступає від громадянських обов’язків. Як принц Ендрю погодився відповісти на питання журналістки? Це історія продюсерки Сем Макалістер, яка домовилася про інтерв’ю зі звинуваченим у злочині — тепер екранізована стримінговою платформою Netflix як фільм «Королівський ексклюзив». Більше про кінострічку розповідає ELLE UK.

Який акторський склад «Королівського ексклюзиву»?

Принца Ендрю у фільмі зіграв Руфус Сьюелл, журналістку Емілі Мейтліс — Джилліан Андерсон, продюсерку Сем Макалістер — Біллі Пайпер, а особисту секретарку герцога Йоркського — Кіллі Хоуз.

Щоб Руфус Сюелл був схожим на представника королівської родини, до його тіла додали підкладки, до обличчя — протези та перуку. Проте дещо з оригінального задуму довелося забрати, щоб актор міг повноцінно рухатися. «Коли вони вперше зробили макіяж, це було надзвичайно. Найбільше я був схожим на нього [принца Ендрю], коли мав повіки, які мені просто наклали», — поділився Руфус з ELLE UK. Через дискомфорт актору довелося зняти повіки. 

Біллі Пайпер уникла протезування, проте її образ спирався на стиль mob wife: туфлі з леопардовим принтом, масивні прикраси, сміливий макіяж і, як сказала акторка, дуже дорогу перуку. 

«Королівський ексклюзив» — це справжня історія? 

Фільм є адаптацією книжки Scoops — у ній авторка Сем Макалістер ділиться, як домовлялася з принцом Ендрю про інтерв’ю для Newsnight. Продюсерка розповідає про комунікацію із пресслужбою герцога Йоркського і про те, яким був тиск у BBC та її домашньому житті. Сем Макалістер також робить посилання на ширшу історію Джеффрі Епштейна завдяки контакту із папараці Нью-Йорка. 

Це художня кінострічка — у ній також є вигадані сцени. Проте «Королівський ексклюзив» справді відтворює частину майже годинного оригінального інтерв’ю  на Newsnight — це була перша сцена, знята разом усіма акторами. Руфус Сюелл назвав її «неймовірною».

Інтерв’ю було головним джерелом натхнення для режисера Філіпа Мартіна — він захопився очевидною прірвою між тим, як герцог Йоркський почувався після інтерв’ю і як його сприйняла публіка. «Я чув, що Ендрю вважав, що інтерв’ю пройшло дуже добре, — сказав Мартін ELLE UK. — і ця дистанція між тим, як він думав, і тим, як всі інші вважали, була дуже цікавим місцем для драми».

Зауважимо, американка Вірджинія Джуффре раніше заявила, що в підлітковому віці стала жертвою сексуальної експлуатації й жорстокого поводження з боку фінансиста Джеффрі Епштайна та його спільників. За словами дівчини, їй доводилось надавати сексуальні послуги друзям мільярдера. Серед них були багаті бізнесмени, вчені та інші відомі й заможні люди — зокрема, принц Ендрю. Герцог Йоркський відкидав звинувачення. Його адвокати також наголошували на тому, що за судовою угодою 2009 року Вірджинія Джуффре отримала від Епштайна відступні й зобов`язалася ні з ким не позиватися до справи, пов`язаної з ним. У січні 2022 року принц Ендрю склав із себе військові титули та королівські обов`язки з патронажу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *