Новини / Світ моди

Серіал «Ріплі» з’явився на Netflix — про що розповідає трилер з Ендрю Скоттом у головній ролі

У 50-х роках минулого століття Патриція Гайсміт написала психологічний трилер «Талановитий містер Ріплі». Книжку письменниці неодноразово екранізували — головного героя-шахрая з Нью-Йорка грав Метт Деймон в однойменній кінострічці та Ален Делон у фільмі «На яскравому сонці». 

Психологічний трилер та чотири інші книжки про Томаса Ріплі відтепер отримали й сучасну інтерпретацію — серіал «Ріплі» на стримінговій платформі Netflix. Нова екранізація в чорно-білих тонах — це сповнена напруги подорож в Італію 1960-х років. Сценаристом, режисером та виконавчим продюсером 8-серійного психологічного трилеру став володар премії «Оскар» Стівен Заіллян. Роль головного героя, Томаса Ріплі, зіграв Ендрю Скотт. У The Guardian актора назвали «абсолютно заворожливим», проте у Variety — «зовсім не чарівним».

Про що серіал?

Томас Ріплі живе в Нью-Йорку початку 1960-х років. Хлопця наймає багатий промисловець — він просить Томаса поїхати в Італію та переконати його сина-дилетанта, Дікі Грінліфа, повернутися додому. Ріплі погоджується — і робить перший крок у життя обману, шахрайства та вбивств.

Які головні герої серіалу?

Про них розповідає медіа Tudum стримінгової платформи Netflix.

Томас Ріплі 

Актор: Ендрю Скотт

«Дрібний злочинець, який відчуває, що заслуговує кращого, ніж свої мізерні обставини», — описує персонажа Стівен Заіллян. Ендрю Скотт чудово підходить на роль Ріплі — режисер зазначає, що актор може зіграти багато образів головного героя. 

Мардж Шервуд

Акторка: Дакота Феннінг

Мардж, дівчина Дікі Грінліфа, підозрює, що Томас приховує за своєю привітністю похмурі мотиви. Головну героїню зіграла Дакота Феннінг — її гра в «Одного разу в… Голлівуді» переконала режисера, що акторка зможе протистояти Ріплі. За словами Стівена Заілляна, Мардж «надто розумна, щоб її обдурили, і може загрожувати схемам головного героя».

Дікі Грінліф

Актор: Джонні Флінн

Дікі — багатий самопроголошений художник, який проводить свої дні на віллі італійського узбережжя. Героя зіграв Джонні Флінн — режисер вважає, що актор демонструє «солодку наївність під зовнішньою впевненістю [Дікі] разом із тією лаконічною легкістю, притаманною людям, яким не потрібно турбуватися про гроші».

Фредді Майлс

Актор: Еліот Самнер

Фредді — драматург-сноб, який не довіряє присутності Томаса в оточенні Дікі. Режисер відзначає, як Еліот Самнер «тихо та витончено» втілив свого персонажа. 

Інспектор Равіні

Актор: Мауріціо Ломбарді

Витончений та наполегливий італійський детектив очолює розслідування вбивства. Проте інспектор вплутується в ще більше таємниць у справі, за яку він узявся. 

Містер та Місис Грінліф

Актори: Кеннет Лонерган та Енн К`юсак

Батьки Дікі Грінліфа, які хочуть, щоб їхній син повернувся додому.

Рівз Майнот

Актор: Джон Малкович

Актор з’являється в останньому епізоді серіалу. Він грає Рівза — героя, який має схожий із Томасом смак на вино, хорошу компанію та злочини. «Персонаж з’являється лише у другій книжці про Ріплі, але я подумав, що було б цікаво зустрітися з ним у першій історії, і був у захваті, коли Джон сказав “так”», — поділився режисер з Netflix.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *