Новини / Світ моди

Тест на людяність: на Берлінале презентували перший трейлер українського кіноальманаху «Війна очима тварин»

Творці Кіноальманаху «Війна очима тварин» представили на Берлінському кінофестивалі перший трейлер — у нього увійшли кадри трьох щойно відзнятих новел. За задумкою авторів, Кіноальманах складатиметься з 11 новел, більшість з яких засновані на реальних подіях, а їх головними героями стануть тварини.

У трьох перших новелах кіноальманаху, зйомки яких було завершено на початку 2023 року, йдеться про корову, білого кролика і собаку, який виявився вовком. А героями наступних історій стануть коза, рибки, ще одна корова, а також, можливо, один з найпопулярніших чотирилапих «зірок», ім’я якого знає кожен українець. Участь у проєкті міжнародних митців розширить географію історій, які відбуваються не тільки в Україні, а скрізь, де опинились українці, рятуючись від жахіть війни.

«Для нас дуже важливо, що не тільки українські, а й закордонні режисери готові приєднатися до творчої групи. Адже ми піднімаємо не лише тему порятунку тварин, йдеться про війну як гуманітарну катастрофу, що нищить все живе навколо і в середині кожного з нас. І той факт, що наші іноземні колеги розділили з нами цю страшну реальність, доводить актуальність теми екоциду в Україні для усього світу», — розповідає Олег КОХАН, автор ідеї та продюсер Кіноальманаху «Війна очима тварин» (SOTA Cinema Group).

На Berlinale Co-Production Market — одному з найбільших кіноринків Європи — кінокомпанія SOTA Cinema Group провела перемовини із sale-агентами та потенційними партнерами щодо дистриб’юції кіноальманаху «Війна очима тварин», а також підписала меморандум про співпрацю у виробництві Кіноальманаха з одними з найдосвідченіших балтійських фільммейкерів — компанією HypnoFilm (Естонія), яка більше 15 років успішно займається кіновиробництвом.

Berlinale Co-Production Market

«Як близькі сусіди України — ми відчуваємо глибокий зв’язок та емпатію до людей, тварин і природи, які страждають від жаху війни. Тому ми щасливі долучитися до створення кіноальманаху «Війна очима тварин», адже кіно — це надзвичайно потужна зброя у боротьбі за збереження екосистеми усього цивілізованого світу», — стверджує Володимир Каменський (HypnoFilms).

Зйомки наступних трьох новел відбудуться на початку весни. Світова прем’єра запланована в рамках одного з авторитетних кінофестивалів вже у кінці 2023 року.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *