Новини / Світ моди

Куди піти в Києві в січні: виставки, концерти та інші події, варті уваги

Як вдало розпочати новий рік? Придбати квитки на концерт, де гратимуть саундтреки до відомих фільмів,  запланувати похід на виставку, присвячену ялинковим прикрасам або історії Різдва, чи зібратися на прем`єру сучасного балету. Січневі культурні події тільки поновлять різдвяну атмосферу та дозволять знову відчути свято серед потоку буденних справ.

Детальніше про заходи, які варто відвідати цього місяця, розповідаємо в матеріалі.

Виставка «Можливість половини» південнокорейської художниці Мінук Лім

Де: Voloshyn Gallery
Коли: 10 – 21 січня

На виставці презентують фільм Мінук Лім «Можливість половини», присвячений дослідженню телевізійного мовлення. Художниця створила роботу на основі новин про оплакування північнокорейськими громадянами смерті свого лідера, прем`єр-міністра Кім Чен Іра, та спогадів про дев`ятиденний похорон експрезидента Південної Кореї Пак Чон Хі. Лім бачить іронію та викривлення істини в телевізійних сюжетах з людьми, що плачуть, — їй здається,  ніби вся країна перетворилася на величезну театральну сцену. 

Виставка Bus Stop творчого колективу etchingroom1

Де: Dymchuk Gallery
Коли: 13 січня – 25 лютого

Dymchuk Gallery презентує проєкт Bus stop мистецької групи etchingroom1 — він складається із серії графічних робіт та мозаїчного панно. Експозиція виставки пропонує глядачеві аудіовізуальну подорож, де кожна графічна робота є умовною зупинкою на маршруті. Автобусна зупинка в такому контексті стає ефемерним місцем очікування. Авторки Крістіна Ярош та Анна Ходькова показують власний погляд на міський простір — їхній проєкт відтворює стан порожнечі та відчуття, які виникають під час прогулянки безлюдним містом.

Виставка Кристини Мельник «Коли все добре стало добрим і пішло, а все зле звільнилось»

Де: The Naked Room
Коли: 10 січня – 28 лютого

The Naked Room анонсує першу виставку 2024 року — «Коли все добре стало добрим і пішло, а все зле звільнилось» художниці Кристини Мельник. Мисткиня працює із зображенням з подвійною силою образів. Перебуваючи під впливом Жоржа Батая та його тексту «Історія ока», Кристина прагне  передати відчуття сакрального через ідею тіла, що страждає. 

Епоха Північного Відродження надихнула мисткиню на створення великого вівтаря. Його перша частина виставлена в The Naked Room. У центрі роботи зображені груди хлопчика, практично повністю оточені жіночими образами. Завдяки кадруванню форм доволі класичний левкас набуває сучасного вигляду.

Виставка Юрія Денисенкова «Зустрічі. Прощання»

Де: Національний музей «Київська картинна галерея» 
Коли: 12 січня – 11 лютого

Сучасний український митець Юрій Денисенко презентує виставку робіт, на яких зображені реальні моменти зустрічей та прощань між людьми. Глядачі можуть тільки здогадуватись, які миті бачать перед собою, проте вони відчуватимуть і найщирішу радість, і гіркий біль у роботах митця. Юрій Денисенко із жадібністю ловить деталі — обійми, дотики, усмішки, суперечки, сварки та погляди крадькома.

Інтерактивна різдвяна виставка «Зірка сходить»

Де: Червона зала Центрального залізничного вокзалу Києва (2 поверх)
Коли: до 21 січня | 10:00–21:00

Виставка «Зірка сходить» знайомить зі святом Різдва: від дідухів та святкових страв різних країн до легендарного «Щедрика» та різдвяних пісень The Beatles. Відвідувачі побачать унікальну скульптуру Святого Миколая з XVIII століття і триметрову роботу «Поклоніння королів», створену 1896 року для німецького імператора Вільгельма II. Водночас завдяки VR-окулярам кожен зможе взяти участь у традиційній різдвяній забаві «хургало». Експозиція складається з трьох частин. Перша, «Дух Різдва», розповідає історію свята, друга, «Образи Різдва», містить справжні музейні скарби, а третя, «Нова радість», дає можливість піти на семиметрові гойдалки.

Концерти  від «НАОНІ Оркестра»

«Світові хіти»

Де: Київський культурний кластер «Краків»
Коли: 21 січня | 19:00  

«НАОНІ Оркестра» виконуватиме українські та світові хіти — відвідувачі зможуть почути пісні гуртів «Океан Ельзи» та The Beatles, «Скрябін» та Queen.

«Кіносимфонія»

Де: Pochayna Event Hall
Коли: 27 січня | 19:00   

Музична програма пропонує найвідоміші саундтреки з фільмів, які виконуватимуться за допомогою українських народних інструментів. Також на відвідувачів чекатимуть костюмовані перформанси та кругова відеопроєкція.

Виставка «Київська ялинка від XIX століття — до сьогодення»

Де: Музеї історії Києва
Коли: до 4 лютого | 12:00 – 19:00

Як кияни прикрашали ялинку 100 років тому та чому ялинкові прикраси так довго використовували у цілях пропаганди? Музей історії міста Києва спільно з колекціонеркою старовинних ялинкових прикрас Мариною Лукʼяновою представив виставку «Київська ялинка від XIX століття — до сьогодення», яка дасть змогу відвідувачам поринути в атмосферу різдвяного Києва різних періодів. 

У рамках виставки проводитимуться екскурсії від провідних наукових співробітників музею та кураторів проєкту, а також майстер-класи для дітей і дорослих.

Сучасний балет «Д.І.М.»

Де: МЦКМ
Коли: 30 січня | 18:30  

Сучасний балет на дві дії «Д.І.М.» від театру INSHA Dance Company присвячений вимушеній міграції українців. Він фокусується на тілесній рефлексії про дім та фізичному та духовному значенні рідної землі для людей. Над виставою працювали українці, які пережили евакуацію під час повномасштабного російського вторгнення. Музику для балету створював Віктор Рекало, а хореографом-постановником виступив суперфіналіст 8 сезону шоу «Танцюють всі!» й артист балету Ілля Мірошніченко.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *